Bu hafta ortaköydeki antep pazarında
tokat yaprağı görünce tabi dayanamayıp hemen aldım ama ben aç gözlü o
kadar çok almışım ki hem zeytinyağlı hem etli birer kazan yapıldı hatta
fazlası da sarılımış halleri ile deepfreeze konulup hazır yemek
durumuna sokuldu… benim elimin ayarı bozuk yapacak birşey yok
hiçbirşeyi az alıp kararınca yapamıyorum ki..illa aman fazla olsun
birileri gelir nasılolsa yenir diye koca kazanlar dolusu
pişiriyorum..allahtan bizim evin fareleri çokta hemen gelip silip
süpürüyorlar bende çok mutlu oluyorum…bence en kolay dolma yaprak
sarması oymak yok içini çıkarmak yok hazır yaprakları sar koy hepsi
bu…ama eminimki birçok evde yıllardır pişmiyordur bile…sanırsam
günümüzde sadece annelerimiz yapıyorsa belki..yoksa genç jenerasyon
yakında tadını bile bilmeyecek bu şahane lezzetlerin diye çok
üzülüyorum…Ben herşeye rağmen tarif yazacağım belki canınız ister ve
denersiniz…
- ETLİ YAPRAK SARMA
- Malzemeler
- 200 gr tokat yaprağı
- 300 gr az yağlı kıyma
- 1 su bardağı prinç
- 1 yemek kaşığı domataes salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 adet soğan
- ince doğranmış maydonoz
- Hazırlanışı
- yapraklarınız tuzlu ise tuzunu kaynar suya koyarak alın.
- çukur bir kapta etinizin üzerine ince doğranmış soğan ve diğer tüm malzemeleri koyun biraz zeytinyağı gezdirin en son maydonozlarıda ekleyip karıştırın.
- tencerenizin dibine birkaç tane yaprak açıp dolmaları dizin…
- ben aslında etli dolmayı bu şekil sarmam daha bohça gibi yaparım ama bugün böyle denk geldi
- üzerine sıcak su ekleyin yarım saat pişince içine yağda kızdırdığınız 1 tatlı kaşığı salçayıda ilave edip 30 dk daha pişirin…
- Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder