Ispanak evlerimizin vazgeçilmezidir
biliyorum…hele de bu aylarda en çok tüketilen sebzelerden biri
sanırsam…ben kavurmasını, yumurtalısını hatta çok körpe bulursam çiğ çiğ
salatasını yapıp yemeyi çok seviyorum….çocuklar çok sevmiyor ama lütfen
sık sık pişirin ki yemeye alışsınlar ve sık sık tüketmek
istesinler…evde pişmez ise nasıl alışacak ufaklıklar…tabi ıspanak
yıkamak hepimiz için eziyet biliyorum ama yapacak birşey yok içine sirke
koyun bekletin çamurlarını iyice yıkayın….ama mutlaka üşenmeyin evlerde
sık sık pişiriverin….ben artık yoğurdumu da evde günlük sütlerle
yapmaya başladım çok mutluyum…Yine annem sayesinde…annem geçenlerde
yoğurt makinası almış…illa tutturdu sende al sende al..bende gitim aldım
ve artık yoğurtlar evde yapılıyor….bence içine ne koyduğumzu bilerek
gözümüz görerek yaptığımız yoğurtlar, içinde bin tane katkı maddesi olan
yoğurtlara bin basar…. evde yoğurt yapmaya başlayın derim…..Bu sabah
uyandım önce akşamdan koyduğum yoğurtlar olmuştu aldım dolaba koydum
arkasından kıymalı ıspanak ve üzerine sevgili Semacığımın aldığı
fincanımla 3-4 karışık yeşil çay içip işlerime koyuldum….günlerden
cumartesi olunca yapacak o kadar iş oluyor ki…zaman yetmiyor….
- KIYMALI ISPANAK
- Malzemler
- 2 demet ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 adet kırmızı taze biber
- 3 diş sarımsak
- kırmızı pul biber
- karabiber
- sızma yağ
- 200 gr kadar yağsız kıyma
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Hazırlanışı
- ince doğranmış sarımsak ve soğanları 3 yemek kaşığı zeytinyağında iyice soldurun.
- içine küp küp kesilmiş kırmzı biberleride ekleyip soldurmaya devam edin.
- içine kıymanızı koyup kavurun.
- üzerine prinç ekleyip tuz koyun.
- salçanızı ve kırmızı pul biber ve karabiberide serpin.
- çok az su ekleyin.
- pirinçler pişmeye yakın ince doğranmış ısapanağı koyup tencerenizin ağzını kapatın.
- ıspanak çok pişmesin solmasına izin verip altını kapatın 10 dk ocak üzerinde dinlensin.
- Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder