Tamamen uydurmasyon…çocukken annemin bizi
kandırdığı bir pilavdır…ne zaman kurufasulye veya nohut pişsse ertesi
gün annem hemen onların üzerine bulgur ekler ve şahane bir pilav olarak
bizi kandırırdı….yanına yoğurt, salata, cacık veya turşu koyar ve
bizleri kandırırdı….ama şimid bende o kadar kalmış ki bu tatlar eğer
evde nohut pişerse ben kalan yemeğe bulgur eklemez isem yemek
yarım kalmış oluyor….işte bu sebepten istedim ki sizinlede
paylaşmalıyım ve denemelisiniz….tarifi yok…sadece artan yemekleri
tazelemek diyelim….eğer nohut yemeğiniz arttıysa üzerine bir bardak su
ekleyin ve iyice kaynatıp azıcık daha salaç ilave ederek bir su bardağı
iri bulgur ekleyin ve bulgur suyu çekene kadar pişirip 1 tatlı kaşığı
tereyağı ekleyin ve altını kapatıp 20 dk dinlendirin.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder