- VİŞNELİ YAPRAK SARMA
- Malzemeler
- 300 gr yağsız kıyma
- 2 adet rendelenmiş soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 kahve fincanı prinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- tuz
- karabiber
- kırmızı pul biber
- sızma yağ
- salamura yaprak veya varsa taze küçük ince asma yaprağı
- Yapılışı
- tüm malzemeyi karıştırıp salamura yaprağınıza sarın.
- tencerenizin dibine birkaç yaprak serin üzerine vişnelerinizin yarısını koyun.
- vişnelerin
üzerine yaprak sarmalarınızı dizin en üste kalan vişneler ve üzerine
dolma taşınız varsa kapatın bende özel dolma taşı v ar antepten gelen
onu kullanıyorum….üzerine 1,5 su bardağı kadar salçalı sıcak su ilave
edip 55-60 dakika kadar pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder