- 10 adet dolmalık ufak boy patlıcan
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 200 gr kadar kıyma
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- kimyon
- karabiber
- kırmızı pul biber
- kuru nane
- Hazırlanışı
- Patlıcanları şerit şerit soyup içlerini oyun ve bol tuzlu suya atın.
- soğanı incecik doğrayın.
- kıyma,
soğan, bulgur, küp doğranmış domates,1 yemek kaşığı nar ekşisi,
maydonoz, 3 yemek kaşığı sızma yağ, haşlanmış nohut ve baharatların
hepsini ekleyip karıştırın.
- oyulmuş patlıcanlarınızı doldurun.
- ağızlarına domates ile kapak yapın.
- tencereye dik olarak dizin.
- kalan 2 kaşık nar ekşisini patlıcanların üzerine gezdirin.
- sıcak suda erittiğiniz salçayı ve tuzuda dolmanızın üzerine ekleyin ve ağzını kapatıp kaynamaya bırakın.
- kaynadıktan sonra altını kısın ve yaklaşık 45 dakika daha pişirin.
- Afiyet Olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder