- Malzemeler
- 1 demet karalahana
- 2 adet soğan
- 200 gr kıyma
- 1 çay bardağından az pirinç
- kıyılmış maydonoz
- 1 yemek kaşığı salça
- sızma zeytinyağı
- kuru nane
- kırmız pul biber
- tuz
- Yapılışı
-
- Karalahanalarınızı yıkayın ve sıcak suda çok fazla ezilmeden haşlayın ve heman çıkartın.
- saplarını kesin.
- dolma içini hazırlayın ve sarın.
- tencerenin dibine saplarını dizin…
- dolmaları dizip üzerine bir tane kabukları soyulmuş domates ekleyin….suyunuda koyun.
- üzerine bir adet soğanı yağda kavurun biraz kırmızı pul biber ve
salçanızı koyup çevirin ve bunuda dolmanızın üzerine ekleyip yaklaşık 1
saat kadar pişirip yoğurtla servis yapın
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder