- SİNİ KÖFTE
- Malzemeler
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 200 gr + 200 gr hiç yağsız çiğköftelik kıyma
- 4 adet soğan
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 su bardağı ceviz
- tuz
- sızma yağ
- tereyağı
- Yapılışı
- Önce İçini hazırlamakta fayda var. İnce doğranmış 1 adet soğanınızı sızma yağda pembeleştirin.
- Soğanlar pembeleşirken ince bulgurun üzerine bir tas kadar soğuk su ekleyip bekleyin.
- iki ayrı kıymamız var birisi içi için diğeri ince bulgur ile karıştırmak için.
- pembeleşen soğanlarımıza ilk grup kıymamızı ekleyebilir ve suyu
çekilene kadar kavurun. iri iri kıyılan cevizlerimizide ekleyip tuz,
karabiber ve kırmızı pulbiber de katıp karıştırın ve bir kenarda dursun.
- geriye kalan 3 adet soğanı soyun ve 4 eşit parçalara bölün.
- Soguk su ile ıslattığınız bulgur soğan ve kıymayı büyük mutfak rondosunda bir güzel karıştırın.
- Karışımı bir tepsiye alıp iyice yoğurun su ile ıslatarak yoğurabilirsiniz.
- Tuz ve kırmızı pul biber ekleyin.
- Bende aliminyum tepsi yoktu borcamda yaptım ama teflon veya başka
bir tepsiniz varsa hepsi uygun olabilir. Bulgur karışımını ikiye ayırın.
- tepsinizi sızma veya tereyağı ile yağlayın.
- Birinci bulgur karışımını bastırarak tepsiye yayın.
- içine cevizli kıyma karışımınızı koyun.
- üzerine parça parça kalan bulguru koyun.
- elinizle iyice bastırın.
- üzerine isterseniz tereyağı isterseniz sızma yağ gezdirin annem tereyağı sürüyor ben sızma yağ sürdüm.
- fırına koymadan önce dilimledim. servis daha kolay oluyor.
- 200 derece ısınmış fırında 45-50 dakika pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder