Malzemeler:
Yarım
kilo kemikli koyun eti, 3 adet orta boy patates, 1 adet kuru soğan, 100
gr kuru erik, 1 tatlı kaşığı safran, 1 tablet Et Bulyon, karabiber ve
tuz.
Yapılışı:
Nohut
soğuk suda ıslatılır ve et doğranır. Hazırlanan et ve nohut tencereye
koyulur ve üzerine kişi başına yarım litre olacak şekilde soğuk su
eklenir. Tencere kısık ateşte Et Bulyon ile kaynatılır. Kaynadıktan
sonra içerisine doğranmış soğan ilave edilir. Biraz kaynadıktan sonra
patates, yıkanmış erik kurusu ve tuz konulur.
Yemeğin hazır olmasına az kala baharat eklenir. Daha sonra ise safran 1 su bardağı suda ayrıca demlenir ve bir yemek
kaşığı safran suyu ilave edilerekyemek hazır oluncaya kadar pişirilir.
Piti sofraya verilirken derin bir tabak veya kaselerde servis yapılır.
Afiyet olsun…
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder