Tarif Benden Yemekler Sizden

Piti Aşı (Azeri)

  

Malzemeler:

Yarım kilo kemikli koyun eti, 3 adet orta boy patates, 1 adet kuru soğan, 100 gr kuru erik, 1 tatlı kaşığı safran, 1 tablet Et Bulyon, karabiber ve tuz.

 
Yapılışı:

Nohut soğuk suda ıslatılır ve et doğranır. Hazırlanan et ve nohut tencereye koyulur ve üzerine kişi başına yarım litre olacak şekilde soğuk su eklenir. Tencere kısık ateşte Et Bulyon ile kaynatılır. Kaynadıktan sonra içerisine doğranmış soğan ilave edilir. Biraz kaynadıktan sonra patates, yıkanmış erik kurusu ve tuz konulur.

Yemeğin hazır olmasına az kala baharat eklenir. Daha sonra ise safran 1 su bardağı suda ayrıca demlenir ve bir yemek kaşığı safran suyu ilave edilerekyemek hazır oluncaya kadar pişirilir. Piti sofraya verilirken derin bir tabak veya kaselerde servis yapılır. Afiyet olsun…

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Admin : Admin Facebook Adres | furkandemirci13@gmail.com
Copyright © 2015. Tarif Benden Yemekler Sizden... :) - Tüm Hakları Saklıdır.