Tarif Benden Yemekler Sizden

Milföylü Baget

























MİLFÖYLÜ BAGET

6 adet tavuk baget
6 adet milföy
1 yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı sirke
Kekik, pulbiber, karabiber
İlk önce tavuklar tuz, su ve sirke ilavesiyle haşlanır.( Çok aşırı haşlamayın kemikten dökülmesin). Sonra milföyler dolaptan çıkarılıp erimesi sağlanır. Diğer tarafta soğuyan bagetlerden derileri ayrılır. Bagetler kurulanır. Eriyen milföylerin üzerine kekik, pulbiber ve karabiber veya istenilen baharat eklenmiş baget konur. Milföyün sivri köşesi folyolu kısma gelecek şekilde çapraz olarak bagete sarılır. Tutma yerine folyo sarıp, tepsiye dizilir . Milföyün üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun…
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Admin : Admin Facebook Adres | furkandemirci13@gmail.com
Copyright © 2015. Tarif Benden Yemekler Sizden... :) - Tüm Hakları Saklıdır.