Tarif Benden Yemekler Sizden

Enfes Türk kebabı tarifi!



Adana Kebabı
Malzemeler:1 kilo erkek koyun eti (sinirleri alınmış, zırh ile iyice kıyılmış),150 gr. kuyruk yağı (zırh ile kıyılmış),acı toz biber,tuz1 kap su,şiş,kebap pidesi


Hazırlanışı
Et, kuyruk yağı, acı toz biber ve tuz ile iyice yoğurulur. El su ile ıslatılarak etler şişe dengeli bir şekilde saplanır. (saplama eti şişe yayma işlemine deniyor) Mangalda kömür kor halini aldıktan
sonra şişler mangala konur.Et pişerken etin yağları pide üzerine az bastırarak alınır.Şişler çevirilerek etin dengeli bir şekilde pişmesi sağlanır.Etler piştikten sonra yağlanmış pide üzerine şişten çekerek bırakılır.Servis ederken közlenmiş domates, sivri biber ve sumaklı piyazlık soğan konur.Arzuya göre yanına maydanoz ve havuçta verebilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Admin : Admin Facebook Adres | furkandemirci13@gmail.com
Copyright © 2015. Tarif Benden Yemekler Sizden... :) - Tüm Hakları Saklıdır.